Kategóriák

Hírek

Idén is forróság vár ránk

2016-06-13

A tavalyi nyár igencsak forróra sikerült, az országos tiszti főorvosnak hatszor kellett elrendelnie hőségriasztást és előreláthatólag az idei nyár se lesz kevésbé meleg…

 

A brit meteorológiai szolgálat szerint a 2016-os év lehet a legforróbb, amióta adatokat gyűjtenek az időjárásról. Ez azért is aggasztó, mert már tavaly is rekord közeli volt a forróság a Földön, 0,68 fokkal haladta meg az átlaghőmérséklet azt, amit 1961 és 1990 között regisztráltak.

 

 

 

A melegedés a szakemberek szerint egyértelmű figyelmeztető jelzése az üvegházhatást okozó gázok felhalmozódásának. A helyzetet súlyosbítja az El Nino is, mely ciklikusan, néhány évenként jelentkezik és a Csendes-óceán egyenlítői térségének felmelegedését jelenti. Hatására az egész bolygón megváltoznak a csapadék- és hőmérsékletviszonyok, világszerte megemelkedik a hőmérséklet, özönvízszerű eső zúdulhat száraz vidékekre, a csapadékos területek pedig aszálytól szenvedhetnek.

 

 

 

Az El Nino egy éghajlati jelenség, amely során a Csendes-óceáni térség kettő-hétévente újra és újra felmelegszik az Egyenlítő közelében. Aggasztó hír, hogy az amerikai NOAA, vagyis a Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal előrejelzése szerint az idei télen erősebb lehet, mint az ezt megelőző években: egyrészt kihathat az északi félteke időjárására is, másrészt akár a tavaszig is elhúzódhat. Dél-Amerika tengerpartján hat-kilenc hónapos esőzést és áradást is okozhat, míg Indonéziában és Ausztráliában szárazságot idézhet majd elő. A jelenségnek globális hatása van, így Magyarország is szélsőségesebb időjárással nézhet szembe.

 

Készüljön fel Ön is időben minden idők eddigi legmelegebb nyarára és kérjen ajánlatot a Dél-Alföldi Klíma Kft.-től. Készséggel állunk rendelkezésére. 

Vissza