Kategóriák

Hírek

A hőség veszélyei a szervezetre…

2016-06-22

A hőség mindenkit megvisel, de elsősorban mégis a krónikus betegeknek és időseknek kell óvatosnak lenniük, és természetesen fokozottan kell vigyázni a gyerekekre is.

 

A folyamatos hőség hatására felléphet több egészségügyi probléma is, például hőkollapszus, kiszáradás és akár hőguta is.

Hőkollapszus nem más, mint a meleg miatti bekövetkező ájulás. Az eszméletvesztés ilyenkor rövid ideig tart és az ájulás előtt gyengeség, émelygés érezhető, de jelentkezhet fülzúgás vagy a látás elhomályosulása és az egész test hirtelen leizzadása is. A hőkollapszus oka egyértelműen a magas külső hőmérséklet miatt kialakuló vérkeringési átrendeződés.

 

Minden nyáron számtalan fórumon beszélnek a kellő a folyadékpótlásról, de mégsem figyel oda mindenki kellőképpen pedig az izzadás folyadék- és só vesztéssel is jár. Ha ezeket nem pótoljuk kellő mennyiségben kiszáradáshoz vezethet. Ennek lehet tünete a fáradékonyság, az étvágytalanság, szédülés, fejfájás, a szapora szívverésérzés, hányinger-hányás, az izomgörcsök és az eszméletvesztés.

A legkomolyabb problémát a magas külső hőmérsékleti viszonyok mellett végzett nehéz fizikai munka okozza. Ilyenkor nagyon könnyen kaphatunk hőgutát, hisz a munka során termelődő hőmennyiséget a szervezet nem képes leadni. Kezdetben fejfájással, szédüléssel, hányingerrel, hányással, majd akár tudatzavarral, eszméletvesztéssel, vagy más idegrendszeri tünettel járó hőguta is kialakulhat.

 

 

Amellett, hogy próbálunk a lehető legjobban odafigyelni, hogy ezek a problémák elkerüljenek bennünket, hálás társ lehet a forró hónapokban egy klímaberendezés is. Szerveztünk szempontjából már az is nagyon hasznos, ha csak néhány órára, vagy épp az éjszakákra olyan körülményeket tudunk biztosítani, melyeknek köszönhetően kicsit megnyugodhat, lehűlhet. Szerveztünk így könnyebben viseli a napközbeni terhelést és a nyugodt éjszakáknak köszönhetően kipihenten vághatunk neki a mindennapoknak.

Webáruházunkban számtalan féle klímaberendezés található, melyek között biztosan találsz te is számodra megfelelőt: http://www.delklima.hu/

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal, készséggel állunk rendelkezésedre! J

Vissza