Kategóriák

Hírek

Véget ért a 17. vizes világbajnokság

2017-07-31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap este hivatalosan is véget ért a 17. vizes világbajnokság, amelyről a FINA elnök is úgy nyilatkozott, hogy minden idők legjobbja volt.

 

A Budapesten és Balatonfüreden július 14. és 30. között megrendezett vizes világbajnokság sportrendezvényeire 485 ezer szurkoló volt kíváncsi, ebből körülbelül 100 ezer volt a külföldi vendég.  A legtöbben Nagy-Britanniából, Németországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból érkeztek. Az átlagos jegyár 3109 forint volt. Minden délutáni úszóprogramon teltház volt, akárcsak a vízilabda mérkőzéseken. A 10 méteres toronyugrás döntője abszolút rekord volt, csaknem 7 ezer ember látogatott ki rá.

 

 

 

A záróünnepség helyszíne a Papp László Budapest Sportaréna volt. A rendezvény nyitányaként Magyarország himnusza csendült fel, majd a világbajnokság 17 napjának legemlékezetesebb pillanataiból láthattak zenés összefoglalót a jelen lévők. A záróünnepség részeként több mint kétszáz művészt felvonultató záró előadásban többek között megidézték a magyar mitológiából is jól ismert csodaszarvas legendáját. A ceremónia végén szimbolikusan elapadt a Duna Aréna mellett álló, az elmúlt 17 napban a világbajnokság jelképének számító FINA-szökőkút, és ezzel befejeződött minden idők legnagyobb magyarországi sporteseménye.

 

 

 

Magyarország a világ élmezőnyében zárt az éremtáblázaton. Verrasztó Dávid és Hosszú Katinka parádés vasárnapi szereplésével a magyar küldöttség összesen két aranyat, öt ezüstöt és két bronzot gyűjtött össze a budapesti vizes világbajnokságon és ezzel az előkelő kilencedik helyez szerezte meg az éremtáblázaton.

 

 

 

Gratulálunk minden sportolónak, helyezéstől függetlenül, büszkék vagyunk rájuk. A szervezők és az eseményt támogatók, melyek közül kiemelkedik a Midea, méltán lehetnek büszkék erre  a csodás rendezvényre. 

Vissza