Kategóriák

Hírek

Tudtad, hogy manapság már gazdaságosabb megoldás klímával fűteni, mint gázzal vagy távhővel?

2017-11-23

 

 

 

 

 

 

 

Hazánkban továbbra is a gáz alapú fűtés a legelterjedtebb, de egyre többen keresik az alternatív megoldásokat, így egyre több helyen fűtenek már klímával.

A klímával való fűtés nem új keletű dolog, de igazán csak az elmúlt pár évben terjedt el hazánkban.  A mai klímaberendezések sok helyen már teljesen átvették a fűtés irányítását gazdaságosabb, költséghatékonyabb tulajdonságai miatt. Kezdetben főleg hétvégi házak, melléképületek fűtését próbálták ilyen megoldással biztosítani, de napjainkban már a klímák fűtési funkcióját lakások és családi házak mellett, irodaházakban és plázákban is alkalmazzák.

 

 

Hogy tud gazdaságosabb lenni a klíma, mint a gáz?

Kevés befektetett energiát igényel, de ennek többszörösét adja vissza. Ez elmondható nagyjából minden forgalomban levő klímaberendezésre, de természetesen minél energiatakarékosabb megoldást választunk, annál nagyobb mértékben igaz ez az állítás.

 

De nem csak költséghatékonysági szempontból érdemes klímával fűteni! Nagy előnye a fűtés e típusának, hogy a készülékek beltéri egységéből távozó meleg levegő sokkal hamarabb képes komfort érzetet biztosítani egy hűvös szobában, mint az egyéb fűtési megoldások.

 

Amire fokozottan kell figyelni fűtés funkció alkalmazása esetén, hogy a kondenzvíz a kültéri egység hőcserélőjén csapódik ki, majd az alatta lévő kondenzvíz gyűjtő tálcában gyűlik össze. A kondenzvíz elvezetéséről, vagy csepptálca fűtéséről gondoskodni kell, különben eljegesedhet és apránként jéghegyet építve elérheti, majd megakaszthatja a ventilátor lapátot.

Jó hír azonban, hogy a készülékek nagy része ma már rendelkezik leolvasztás funkcióval. Ez azt jelenti, hogy a vezérlés bizonyos paraméterek érzékelése alapján leállítja a fűtést, és hűtésre kapcsol, hogy le tudja olvasztani a kültéri egységet. Sokan meghibásodásnak gondolják ezt a leállást és rögtön szerelőhöz fordulnak, azonban a téli időszakban ez egy teljesen normális jelenség.

 

Weboldalunkon számtalan hűtésre-fűtésre alkalmas klímaberendezés található, melyek között biztosan megtalálja mindenki azt, amire szüksége van. 

Vissza