Kategóriák

Hírek

Tetőterek hűtése

2017-07-26

 

 

 

 

 

 

 

A kánikulai hőség leginkább a tetőterekben élők szervezetét teszi próbára, amennyiben az épületek nincsenek kellően védve a napsugárzástól...

Egy tetőtér klimatizálása során a legnagyobb gondot a megnövekedett hőterhelés és a tetőtér speciális adottsága jelenti. Az adottságok alatt a tetőtér szigetelésére, a tetőablakok számára, nagyságára, tájolásukra, a belmagasságra, a használati szokásokra kell gondolni, tovább nagyon fontos a helyiségek száma, elhelyezkedés is. Ezek a tényezők mind jelentősen befolyásolják a klíma teljesítményét és fontosak a beltéri egység(ek) elhelyezése szempontjából is.

 

 Nagyon fontos, hogy még a vásárlás előtt gondoljuk át alaposan, hogy milyen tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkezzen az új klíma. A jól megtervezett klímarendszer úgy hűt, hogy észre sem vesszük és nem is halljuk, egyszerűen csak fokozódik a komfortérzet.

Gyakori hibás elgondolás, hogy a tetőteret egyetlen nagyobb teljesítményű klímaberendezéssel próbálják lehűteni, azonban ez nagyobb lakások esetén, vagy akár abban az esetben sem szerencsés, ha kevés az egybefüggő tér és az ingatlan több kisebb szobából áll.

 


Amennyiben nem megfelelő méretű berendezést választunk, előfordulhat, hogy egy meleg nyári napon egy szobát érő hőterhelés nagyobb lesz, mint a készülékünk hűtő teljesítménye, így nem fogjuk tudni lehűteni a helyiségünket és az is könnyen előfordulhat, hogy a túlterhelt készülék, mivel nem tudja elérni a kívánt hőmérsékletet soha nem áll meg. Ez a készüléknek és a villanyszámlának sem tesz jót hosszútávon.

Összefoglalva a tetőterek klimatizálása pontos tervezést és szakértelmet kíván, így mielőtt meggondolatlanul beleugranál egy rossz megoldásra, keress szakértő segítséget. 
Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre! 

Vissza