Kategóriák

Hírek

Szükség lesz még klímákra!

2017-08-29

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap hajnalban megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet országos és fővárosi rekordja, délután pedig tovább melegedett az idő, igazi nyár végi kánikulában volt részünk. A csúcshőmérsékletek 32-38 fok között alakultak, délkeleten pedig meg is dőlt a napi maximum-hőmérséklet rekordja, ugyanis a Csongrád megyei Szikáncson 38,4 fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

A héten már beköszönt a szeptember, de a nyárnak még közel sincs vége. Frissek lesznek a reggelek, de szeptember első felében is marad még a meleg idő, 29-34 fokos maximumokkal.

Ráadásul a vénasszonyok nyara is biztosan tartogat még forró napokat számunkra. A jellemzően szeptember végén, október első felében kialakuló szélcsendes, délutánonként többnyire derült vagy napos, kellemes hőmérsékletű, nyugodt időjárást, melyet manapság két kifejezéssel is illetnek: vénasszonyok nyara vagy indián nyár, mindenki imádja, hisz a hosszú téli hónapok előtt egy utolsó napfürdőzést biztosít mindenkinek.

 

Ha úgy gondoltad, hogy idén már nem érdemes kílmát szereltetned érdemes még egyszer átgondolnod, hisz nem csak a hátra levő forró napokban lehet hűsítő társ, de jövő évi sorban állás is elkerülheted.

Vissza