Kategóriák

Hírek

Páramentesítő készülékek

2014-09-02

 Jól szigetelt falak és födém, tökéletes nyílászárók. Ezek jellemzik a ma épülő új házakat vagy a tökéletesen felújított régi épületeket. Azután egyszer eljön a hűvös idő, október vége, az első fagyos éjszaka. Szépen megjelennek az ablaküvegen a vízcseppek, esetleg kis penész a sarkokban vagy a fal és a födém találkozásánál. Ugye ismerős..? De miért is van ez? Honnan a sok pára? Pedig minden le van szigetelve. 

A mai építési technológi azt eredményezi, hogy egy tökéletes párazáró burokban kell élni az embereknek. Mindenütt párazáró fólia, polisztirol, stb. A homlokzatra is hiába teszünk a polisztirol helyett gyapotot, ha arra párazáró nemesvakolat kerül. Tehát olyan az egész mintha egy nejlon zacskóban kellene élnünk. Az emberi tevékenység önmagában is párologtatássál jár és még ehhez jön a főzés, zuhanyozás, teregetés, stb. Rengeteg víz kerül a beltér levegőjébe. Ha bárhol harmatpont alatti hőmérséklet alakul ki azonnal lecsapódik a levegőben lévő pára. A 72 órán át nyírkos felület pedig penészesedni kezd. Dohosnak, nehéznek, elhasználtnak érződik a levegő.

Egy mobil páramentesítő megoldást jelenthet a problémára. Ez olyan mint egy kis teljesítményű klíma kültéri és beltéri egysége egybe építve. A működési elv egyszerű. A beszívott levegő átáramlik a hideg hőcserélőn és kicsapódik a víztartalma. Ezt követően a meleg hőcserélőn átvezetve visszafűti a kifújt, de már száraz levegőt a gép. Egy ilyen berendezés nagyjából 55-60 ezer forintért beszerezhető és megoldódik a probléma. A villamos teljesítmény felvétele egy 20 liter/nap vízkiválasztási kapacitású páramentesítőnek 305-400 W. Még mindíg olcsóbb. mint állandóan nyitott ablaknál az utcát fűteni. A használata egyszerű, a kívánt páratartalom érték beállítható 40-80% között. Az összehasonlíthatóság kedvéért a gyártók a napi vízkiválasztást 30 Celius és 80% rel. páratartalomra értendően adják meg. A készülék folyamatosan méri a helység páratartalmát és ha a beállított érték fölé megy, akkor azonnal indul a páramentesítés. A készüléknek van egy 3 literes vízgyűjtő tartálya, amely túlcsordulás esetén megállítja a működést. 

Tipp: A fürdőszobában kiteregetett ruhák 2-3 óra alatt szárazak lehetnek a készülék használatával!

Magyarországon a MIDEA páramentesítő készülékek piacvezető szerepet töltenek be. Kiváló ár-érték arányukkal és hírhedt megbízhatóságukkal a legnagyobb darabszámban értékestett termékek lettek.

Vissza