Kategóriák

Hírek

Ne adj esélyt a baciknak!

2016-04-04

A nyári hőségben gyakran bekapcsolt klímaberendezések használata esetén nagy árat fizethetünk a hűvös áramlatokért, ha a berendezés tisztán tartásáról nem gondoskodunk megfelelően…

 

A légkondicionálók beltéri egységének belseje - a folyamatos páralecsapódás miatt - hűtési üzem közben nedves. Ez kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők elszaporodásának, melyek a kellemetlen bűzön túl, komoly megbetegedéseket is okozhatnak. Azoknak, akik rendszeresen szakemberrel tisztítatják klímájukat, nem kell félniük, de nézzük milyen betegségek leselkednek azokra, akik ezt elhanyagolják...

 

 

Legionellózis
A betegséget a Legionella pneumophila család egyik baktériuma okozza. Terjesztésében és tömeges megbetegedések előidézésében a nem tisztított klímaberendezések a felelősek. ,
A baktérium a légutakban, valamint a tüdőben okozhat heveny gyulladást, amely agresszív és gyors lefolyású lehet és a fertőzés a tüdőbetegek, az idősek, a légúti megbetegedésben szenvedők, a dohányzók és alkoholproblémákkal küzdő emberek esetében magas arányban szedheti áldozatait.

A betegség kétnapos lappangási időszak után rendkívül magas lázzal és izomfájdalmakkal jelentkezik. Ezt száraz köhögés, nehezített légzés, akár hasmenés, később tudatzavaros állapot követheti, majd a tüdőt elborító gyulladás következtében akár halál is bekövetkezhet.

 

Pontiac-láz

Enyhébb betegség, mint a Legionllózis. Ebben az esetben a tünetek egy közepesen erős influenza tüneteivel egyeznek meg, de a legtöbb esetben "kezelhető" marad a betegség, és nem vezet halálhoz.


Gomba-riadó
A klímaberendezés nedves közeget kínálhat a legkülönfélébb gombáknak. Ezek közül az egyik legismertebb és legveszélyesebb az aspergillózis. Spórája az orr- és arcüregekbe, valamint a tüdőbe veszi be magát, ahol napokon belül végzetes módon elszaporodhat.
Tünetei között szintén szerepel a nehézlégzés és a mellkasi fájdalom, de emellé még véres köpet is társul.

Az aspergillózis mellett azonban egyéb más gombák spórájával is találkozhatunk a klimatizált helyiségekben. Így, ha nem feltétlenül halál, de egy kellemetlen bőrfertőzés is lehet a hűsölés következménye. 
Ne kockáztassunk! Olyan súlyos következményekkel járhat egy klímakarbantartás elmulasztása, melyet sem magunkkal, sem családtagjainkkal szemben sem vállalhatunk!

 

Végeztesse el Ön is a tavaszi karbantartást a Dél-Alföldi Klíma Kft.-vel még a hőség beköszönte előtt és várja nyugodtan a nyári kánikulát. Keressen bennünket bizalommal!

 

6725 Szeged, Textilgyári út 3

+3670 4343879

Vissza