Kategóriák

Hírek

Miért praktikus a klíma előcsövezése?

2017-10-31

 

 

 

 

 

 

 

Napjainkban újonnan épülő házaknál, irodáknál, egyre nagyobb hangsúlyt kap a belső építészet, szeretnénk, ha az általunk megálmodott környezet a lehető legtökéletesebb lenne. Ennek következtében, már nem elegendő, hogy a falakon kívül elvezetve futnak a gépészeti elemek, hanem elvárás, hogy a lehető legnagyobb mértékben láthatatlanná tegyük ezeket.  

A klíma is egy épületgépészeti elem, melynek hűtőközeg csövei és elektromos vezetékei ideális, ha a ház építésekor, vagy felújításakor kerülnek elhelyezésre. Ezt a munkafázist "klíma előcsövezés"-nek hívjuk. Ezzel kerülhető el, hogy beköltözés után a lakásban véssenek, fúrjanak, valamint a szobák falán nem éktelenkednek műanyag csatornák, mint egy utólagos felszerelés során. Érdemes tehát az építés, vagy a felújítás kezdetekor átgondolni, hogy szeretnék-e klímát szereltetni és még olyan fázisban elvégeztetni a szükséges munkálatokat, ami nem jár rombolással.


Ráadásul egyes dizájn klímák belsőépítészeti értéket is képviselnek mivel a lakás hangulatához igazodó kivitelben sokkal esztétikusabbak, mint egy sima, fehér berendezés, az ilyen típusú klímákhoz minden esetben a falban elvezetett, nem látszó csövezést kell kiépíteni a tökéletes hatás kedvéért.

Vissza