Kategóriák

Hírek

MIDEA az Olimpián is!

2016-08-22

 

A 2016-os nyári olimpiai játékok, hivatalos nevén a XXXI. nyári olimpiai játékok 2016. augusztus 5. és augusztus 21. között zajlottak, szeptember 7-től 18-ig pedig a paraolimpiai tart majd. A játékok megrendezésével Rio de Janeiro az első dél-amerikai város, amely olimpiát rendez.  A játékokon rekordszámú ország vesz részt, 206 ország jelezte a részvételét, köztük most először Dél-Szudán és Koszovó is. 306 aranyérmet osztanak ki 28 sportág 42 szakágában és versenyzőink eddigi teljesítményét figyelve ezen érmek közül sok Magyarországra kerülhet majd.

 

A központi Deodoro olimpiai park 10 olimpiai és 4 paralimpiai sportágnak ad otthont. Az olimpiai faluban, ami 75 hektáron terül el, 9460 szoba fogja várni a nemzeti csapatokat.

A riói játékokat 34 versenyhelyszínen bonyolítják le, ebből 18 már létező helyszín, 9 újat építettek, 7 pedig ideiglenes. A Deodoro mellett még három különálló olimpiai egység készült a városon belül: a Barra nevű városrészben, a Copacabanán és a Maracana stadion körül. A legnagyobb helyszín természetesen a Jornalista Mário Filho Stadion, azaz a Maracana, amely 90 ezer nézőt tud befogadni, és a nyitó-, valamint záróünnepség mellett a labdarúgó-fináléknak lesz otthona.

 


 

Az újonnan épült sport stadionok és a régi helyszínek felújításánál is a MIDEA nyerte el annak lehetőségét, hogy az épületek légtechnikáját biztosítsa, mind a Barra, mind a Deodoro olimpiai parkban.

Ez a lehetőség hatalmas mérföldkő a MIDEA életében és remekül bizonyítja, hogy a MIDEA világszinten is az egyik legelismertebb klímagyártó cég.

 


 

A sportolók kényelmén túl, a nézőket is szem előtt tartották és mindenhova nagy teljesítményű V5X sorozatú VRF egységek telepítettek, melyek lehetővé teszik, hogy kellemes hőmérsékletet tartsanak az épületekben egész nap.

Ha szívesen megismernéd a világszinten is elismert MIDEA készülékeket, keresd kínálatunkat weboldalunkon: http://www.delklima.hu/midea-klima/

Vissza