Kategóriák

Hírek

Leállt télen a fűtés? Most mi lesz!?

2019-12-20

Eszünk ágában sincs az ördögöt a falra festeni, és bízunk benne, hogy tökéletesen üzemel egész télen a fűtő rendszered. Ennek ellenére pontosan tudjuk, hogy ha kavics kerül a gépezetbe, és leáll a fűtés, azonnali megoldásra van szükség, nehogy kihűljön a ház.

 

Tegyük fel, hogy távfűtéssel tartod melegen a lakást, de van egy jól hűtő/fűtő klímád is. Mi történik, ha csődöt mond a fűtés, és nem melegít a radiátor? A gázkiesés érzékelésekor gyorsan bekapcsolod a légkondit, ami hamar megteremti a kellemes otthoni meleget, és ahogy az angol mondja: “problem solved”. 


Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a korszerű klímákat már nem csak a tavaszi-nyári szezonban, de egész évben használhatjuk, hiszen nemcsak hűteni de fűteni is tudja a lakást - mindezt energiatakarékosan, gazdaságosan. Egy biztonságos alternatívát jelenthet, ha mindenáron ragaszkodsz a hagyományos megoldásokhoz. 


Mindenesetre javasoljuk, hogyha otthonod mérete és szerkezete lehetővé teszi: fűts klímával télen! Erről bővebben egy korábbi cikkünkben olvashatsz: http://www.delklima.hu/hirek/Ne_kapcsold_ki_a_klimat_oktoberben


Sajnos minden gép meghibásodhat, egyelőre nincs tökéletes fűtőrendszer, ami szakértelem, és időszakonkénti karbantartási és javítási munkálatok nélkül képes üzemelni. 


A téli hónapokban hosszas procedúra szerelőt találni, aki pár napon belül kijön. A szomorú tapasztalat az, hogy a szolgáltatók túlterheltek, és szerencsések vagyunk, ha csak pár napot kell várni, mire ki tud jönni a szerelő


Tisztában vagyunk vele, hogy nemcsak kényelmi, de egészségügyi szempontból is elengedhetetlen, hogy minél gyorsabban helyreálljon a fűtő közeg. A helyzet komolyságára való tekintettel, ha ügyfelünk készüléke meghibásodik, legkésőbb másnap kimegyünk az adott helyszínre megoldani a problémát. Nem azért, mert ennyire ráérünk, és nincs semmi dolgunk, hanem mert télen muszáj az ilyen helyzeteket prioritásként kezelni.


A megelőzés miatt érdemes a fűtési szezon előtt elvégeztetni a karbantartási munkálatokat. Ne csak akkor kérjük szakértő segítségét, amikor már megtörtént a baj, hanem megelőző jelleggel. Az autót sem csak akkor visszük el szerelőhöz, ha lerobban út közben, ugye?


Ha további segítségre szorulsz, és személyesen szeretnél tanácsot kérni, ne habozz: hívj minket a 70/434-3879-es telefonszámon, vagy várunk szeretettel a Dél-Alföldi Klíma Kft. szegedi üzletében!


Vissza