Kategóriák

Hírek

Klíma karbantartás az egészség jegyében!

2017-05-04

 

 

 

 

 

 

 

Egy klímaberendezés hosszú élettartamának és az Ön komfortérzetének titka nem csupán a megfelelő készülék kiválasztásában rejlik, rendkívül fontos a klímák karbantartása is.
Hogy miért fontos? A műszaki okokon túl, egészségügyi okai is vannak!

A légkondicionálók beltéri egységének belseje - a folyamatos páralecsapódás miatt - hűtési üzem közben nedves. Ez kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők elszaporodásának, melyek a kellemetlen bűzön túl, komoly megbetegedéseket is okozhatnak. Azoknak, akik rendszeresen szakemberrel tisztítatják klímájukat, nem kell félniük, de nézzük milyen betegségek leselkednek azokra, akik ezt elhanyagolják:

Legionellózis
A betegséget a Legionella pneumophila család egyik baktériuma okozza. Terjesztésében és tömeges megbetegedések előidézésében a nem tisztított klímaberendezések a felelősek.  
A baktérium a légutakban, valamint a tüdőben okozhat heveny gyulladást, amely agresszív és gyors lefolyású lehet és a fertőzés a tüdőbetegek, az idősek, a légúti megbetegedésben szenvedők, a dohányzók és alkoholproblémákkal küzdő emberek esetében magas arányban szedheti áldozatait.

Pontiac-láz
Enyhébb betegség, mint a Legionllózis. Ebben az esetben a tünetek egy közepesen erős influenza tüneteivel egyeznek meg, de a legtöbb esetben "kezelhető" marad a betegség, és nem vezet halálhoz.

Gomba-riadó
A klímaberendezés nedves közeget kínálhat a legkülönfélébb gombáknak. Ezek közül az egyik legismertebb és legveszélyesebb az aspergillózis. Spórája az orr- és arcüregekbe, valamint a tüdőbe veszi be magát, ahol napokon belül végzetes módon elszaporodhat.

Tünetei között szintén szerepel a nehézlégzés és a mellkasi fájdalom, de emellé még véres köpet is társul.

Az aspergillózis mellett azonban egyéb más gombák spórájával is találkozhatunk a klimatizált helyiségekben. Így, ha nem feltétlenül halál, de egy kellemetlen bőrfertőzés is lehet a hűsölés következménye. Ne kockáztassunk! Olyan súlyos következményekkel járhat egy klímakarbantartás elmulasztása, melyet sem magunkkal, sem családtagjainkkal szemben sem vállalhatunk!

Végeztesse el Ön is a tavaszi karbantartást a Dél-Alföldi Klíma Kft.-vel még a hőség beköszönte előtt és várja nyugodtan a nyári kánikulát. Keressen bennünket bizalommal!

6725 Szeged, Textilgyári út 3
+3670 4343879

Vissza