Kategóriák

Hírek

Klíma beszerelés folyamata

2017-04-11

 

 

Egy klímakészülék beszerelése a beltéri és kültéri egységek helyének pontos meghatározásával kezdődik, figyelembe véve számos használati és szerelési szempontot is.

 

 


Kellő átgondolás nélkül sajnos könnyen megeshet, hogy a berendezésből kifújt hideg levegő épp a családtagok valamelyik kedvenc tartózkodási helyére érik, számos kellemetlenséget, sőt akár megfázást okozva.

Lehetőség szerint szereltessük a készüléket minél magasabbra. Helyszínválasztás szempontjából jó döntés lehet például szobaajtó, ágy, vagy kanapé felett helyezzük el a klímát, hisz vízszintes beállítás esetén átfúj az alatta tartózkodók felett.


 

Szerelési szempontból fontos azt is figyelembe venni, hogyan tudjuk becsövezni a készüléket.  A villamos szerelés részleteivel cikkünk nem foglalkozik. A csővezeték-nyomvonal kialakításának alapelve, hogy minél kisebb legyen a készülékek közti szintkülönbség, minél rövidebb legyen a nyomvonal, és minél kevesebb legyen benne az irányváltoztatás.

A csöveket vihetjük kábelcsatornában, de falba is véshetők a vezetékek. Itt érdemes megemlíteni, hogy a falba vésés értelemszerűen egy nagyobb bontási munkálattal járó, költségesebb megoldás, ami után helyreállító munkálatok (pl. festés) szükségesek, de ezzel a módszerrel a csövek és kábelek teljes egészében eltüntethetők. A választott megoldást minden esetben az ügyfél dönti el az alapján, hogy mennyit szán a szerelésre.

A Dél Klímánál a készülékek telepítését kizárólag szakképzett szerelők végzik és a klíma szerelésre és a felhasznált szerelési anyagokra a jogszabályban előírt 12 hónap garanciát biztosítjuk. 

Ha szeretnél Te is többet megtudni klímáinkról, vagy a klíma beszerelésről érdeklődj kollégáinknál személyesen, vagy elérhetőségeink egyikén.

 

Vissza