Kategóriák

Hírek

Jó tanácsok klímavásárláshoz!

2017-04-06

A megfelelő klímaberendezés kiválasztása alapos körültekintést igényel, mivel számos tényező befolyásolja a megfelelő komfortérzet elérését. A teljesítmény, garancia és extrák mellet a készülék szakszerű felszerelésére is nagy hangsúlyt kell fektetni.

 

 

 

1. Klímaszerelés

A legdrágább és legjobb minőségű klímaberendezés is óriási bosszúságot tud okozni, ha nem hozzáértő kézbe kerül… Ezért nagyon fontos, hogy profi csapattal végeztessük el a készülék beszerelését. Cégünk nagy szakmai tapasztalattal és precizitással rendelkező kollégák segítségével végzi a telepítést.

 

2. Garancia

A gyártók érthető módon kizárólag a készülékekre vállalják a garanciát, ami készüléktől függően akár 5 év is lehet. A klímaszerelésre a megfelelő engedéllyel rendelkező szerelőnek kell vállalnia a garanciát. A garancia egyik legfontosabb feltétele, a garanciális feltételekben meghatározott évi 1 vagy 2x-i karbantartás, melyet probléma esetén igazolnunk kell.

3. Zajszint

Az alacsony zajszintért a beltéri egység felépítése, mérete, lamella kialakítása felel, míg a kültéri egységért a minél nagyobb ventillátor lapát és a minőségi csapágyazás. Az érzékelt zajszintet a hűtött szoba kialakítása is befolyásolhatja, csak úgy, mint a textilek, szőnyegek, ágynemű, stb.

4. Légtisztítás

A korszerű klímaberendezések por és pollenszűrővel vannak felszerelve. Ezek azonban a levegő hatékony tisztítására nem alkalmasak. A felsőbb kategóriában már találkozni speciálisabb bevonatú szűrőkkel, mely ugyan úgy por és pollenszűrésre lettek tervezve, csak hatékonyabban végzik dolgukat. A legfejlettebb levegőtisztító rendszerek a vírusölő rendszerek (pl. Nord, Cold Plasma Ion), melyek negatív töltésű ionok kibocsájtásával pusztítják a vírusokat.

5. Design

Napjainkban a gyártók egyre több energiát fektetnek a beltéri egységeik megjelenésének fejlesztésébe. A legtöbb készülék fehér beltéri egységgel rendelkezik, de léteznek már tejesen modern kinézetű készülékek is, melyekről első ránézésre meg sem tudnák mondani, hogy klíma. Érdemes alaposan körbe nézni vásárlás előtt és mivel a klíma egy hosszú távú befektetés válasszon olyan készüléket, mellyel igazán elnyeri tetszését. 

A Dél Klíma kínálatában több gyártó számos készülék típusa is megtalálható az alap készülékektől kezdődően a csúscsminőségű termékekig. Nézzen körbe webáruházunkban, vagy jöjjöne be személyesen üzletünkbe, melyet Szegeden a Textilgyári út 3. szám alatt talál. 

Vissza