Kategóriák

Hírek

Ionizátor

2015-11-30

 Az ionizátor egy elektromos berendezés, amely negatív töltésű ionokat (úgynevezett anionokat) állít elő, mesterséges úton. Ezáltal semlegesíti a levegőben lévő szennyeződéseket és jobb minőségűnek tűnik a levegő. A negatív anionok előállíthatóak ionozáló sugárzással, erre a célra az ultra ibolya sugárzást szokták használni. Ez a legkevésbe egészségkárosító hatású.

Az anion előállítható még elektromos töltések létrehozásával is, úgynevezett korona kisüléssal. Ezen eljárás esetében rozsdamentes acéltűk szolgálnak a csendes korona kisüléshez.

A vidéki, pormentes tiszta levegő nagyjából 2000 ion-t tartalmaz cm3 enként. Példaként egy vízesés közelében akár 100.000 ion is lehet 1 cm3 levegőben. Ezt nagyon frissnek és tisztának érezzük. Egy zárt, levegőtlen szobában viszont 100 ion/cm3 re is csökkenhet ez a szám.

Az anionok már egy 0,01 mikrométes nagyságú részecskét is meg tudnak kötni. Ezáltal hatékonyan semlegesíttik a vírusokat, baktériumokat sőt még a polleneket is. Alergiától és aszmatikus betegségektől szenvedő embereknek nagy segítség lehet.

Jó hír, hogy 2015 től mára a MIDEA MDDG-20DEN3-ION páramentesítő készülék is ionizátorral szerelt, így párátlanítás közben jó levegőt is elő tud állítani.

Vissza