Kategóriák

Hírek

Fűtés klímával?

2016-01-29

Tudtad, hogy manapság már gazdaságosabb megoldás klímával fűteni, mint gázzal vagy távhővel? 

Hazánkban továbbra is a gáz alapú fűtés a legelterjedtebb, de egyre többen keresik az alternatív megoldásokat, így egyre több helyen fűtenek már klímával. Kezdetben főleg hétvégi házak, melléképületek fűtését próbálták ilyen megoldással biztosítani, de napjainkban már a klímák fűtési funkcióját lakások és családi házak mellett, irodaházakban és plázákban is alkalmazzák.

 

Hogy tud gazdaságosabb lenni a klíma, mint a gáz?

Röviden: kevés befektetett energiát igényel, de ennek többszörösét adja vissza. Ez elmondható nagyjából minden forgalomban levő klímaberendezésre, de természetesen minél energiatakarékosabb megoldást választunk, annál nagyobb mértékben igaz ez az állítás. A komolyabb klímaberendezések, melyek inverteres technológiával dolgoznak, 1 kW villamos áramból, kb. 4-5 kW-os fűtési energiát képesek produkálni, ami igen kedvező és kb. -25 fokos hőmérsékletig kellemes meleget varázsolhatunk velük otthonunkba önálló fűtésként.

 

De nem csak költséghatékonysági szempontból érdemes klímával fűteni! Nagy előnye a fűtés e típusának, hogy a készülékek beltéri egységéből távozó meleg levegő sokkal hamarabb képes komfort érzetet biztosítani egy hűvös szobában, mint az egyéb fűtési megoldások. Fontos szempont lehet továbbá az is, hogy klímánkat nem csak téli időszakban a fűtésre, hanem nyári időszakban a hűtésre is tudjuk használni, így állandó komfort érzetet biztosít otthonokban. Összehasonlítva pedig más fűtési rendszerek kiépítési költségével, biztosak lehetünk benne, hogy ez a fűtési módszer kívánja a legkisebb beruházást tőlünk és a karbantartása is kedvező áron történik.

 

A klímás fűtés, előnyei összefoglalva:

-        -  Költséghatékonyabb működtetés más fűtési módszerhez képest

-        -  Kevesebb beruházási költség

-        -  Nyári időszakban lehűti lakásunk

-        -  Szervizelés szempontból gyorsabb

-        -  Azonnal meleg érzetet biztosít a klíma fűtése

 

Weboldalunkon számtalan hűtésre-fűtésre alkalmas klímaberendezés található, melyek között biztosan megtalálja mindenki azt, amire szüksége van. J

Vissza