Kategóriák

Hírek

Évről évre melegebb lehet…

2016-08-28

A tavalyihoz képest az idei nyár kevésbé volt forró, hisz míg tavaly ötször kellett hőségriadót elrendelnie a országos tiszti főorvosnak, idén eddig mindössze egyszer. Ennek ellenére a meteorológusok nem biztatnak bennünket semmi jóval… A közeljövőben sem várható kevésbé szélsőséges időjárás. A globális hőmérséklet a következő hónapokban is emelkedni fog, az egyre nagyobb üvegházhatású gázkibocsátás az El Niñóval karöltve garantálja a következő évekre a meleg rekordokat.

 

A brit meteorológusok szerint a mérések rögzítése óta a legmelegebb év lehet 2017 és az évtized utolsó éveiben még nagyobb melegedéssel kell számolnunk. Ennek oka a Csendes-óceán trópusi felszíni vizeinek felmelegedését okozó El Niño mostanában fogja elérni a csúcspontját.

A jelenlegi előrejelzések szerint a mostani El Nino rég nem látott erősségű lehet, 1950 óta a legerősebb, így az átlagosnál jobban befolyásolhatja majd az időjárást. Hatására az egész bolygón megváltoznak a csapadék- és hőmérsékletviszonyok, világszerte megemeli a hőmérsékletet, özönvízszerű eső zúdulhat száraz vidékekre, a csapadékos területek pedig aszálytól szenvedhetnek. A nyarak forróak, a telek enyhébbek lehetnek.

Mindezek tudatában érdemes felkészülni a legrosszabbakra is beszerezned egy klímaberendezést, hogy aggodalom nélkül várhasd majd az elkövetkező nyarakat!

Kínálatunk között számtalan klíma típus közül választhatsz, érdemes körbenézned weboldalunkon a www.delklima.hu-n és várunk sok szeretettel üzletünkben is Szegeden, a Textilgyári út 3. szám alatt!

Vissza