Kategóriák

Hírek

Energiatakarékos PANASONIC klíma

2015-04-08

Legyen zöld. Legyen tiszta. Legyen egyedi.

A Panasonic klímák nem pusztán az otthonaink komfortos hűtéséről gondoskodnak. Energiát takarítanak meg. Tisztítják a környezetünket. A hűtőteljesítményt a helyiségek kihasználtságához és a lakók életviteléhez igazítják. A környezettudatosság és a környezettudatos életmód most minden eddiginél könnyebben valósíthatja meg a Panasonic klímáival.
 „Hőhullám” funkció - Energia megtakarítás a kényelem csorbítása nélkül.


Energiatakarékos PANASONIC klímaA „hőhullám” funkcióval ellátott Econavi rendszert a hőérzékelés fiziológiájának figyelembe vételével fejlesztették ki Panasonic klíma kutató-fejlesztői; az emberi test fiziológiailag alkalmazkodik a hőmérséklet változásokhoz. Ennek alapján a Panasonic kutatási és fejlesztési központja kialakított egy olyan hőmérséklet szabályozási sémát, amely ellensúlyozza a hőmérséklet változásra adott fiziológiai reakciókat.
Amikor a Panasonic Econavi emberi jelenlétet, de alacsony aktivitást érzékel, a „hőhullám” funkció az ütemes hőmérséklet szabályozás alkalmazásával további energia megtakarítást biztosít, a kényelem csorbítása nélkül.


Gazdaságos, környezetbarát működés, magas SCOP (szezonális energiahatékonysági mutató)


A Panasonic klímák eredeti inverteres technológiája és nagy teljesítményű kompresszora a legmagasabb működési hatékonyságot biztosítja. A felhasználók ennek köszönhetően még alacsonyabb villanyszámlát kaphatnak, miközben a környezet védelméhez is hozzájárulnak.

 

Panasonic ETHEREA klíma


Szezonális hatékonyság: Új energiahatékonysági címke
2013 januárjától a légkondicionáló rendszerekkel kapcsolatos energetikai adatok számítására az EU-ban eddig általános EER és COP helyett a szezonális hatékonyságon alapuló SEER és SCOP szabványt alkalmazzák. Az energiával kapcsolatos eszközökre vonatkozó (rövidítve ErP) irányelv módosításai pontosabb tájékoztatást fognak adni a fogyasztóknak a 12 kW-nál kisebb névleges teljesítményű légkondicionáló és hőszivattyús rendszerek valós hatékonyságáról.


Szezonális energiahatékonysági tényező (SEER) – Ez az érték a berendezés teljes energiahatékonysági tényezője, amely a teljes hűtési szezonra vonatkozik. A tényező kiszámításához az éves hűtési igényt el kell osztani a hűtésre felhasznált éves áramfogyasztással.

Szezonális teljesítmény együttható (SCOP) – Ez az érték a berendezés teljes teljesítmény együtthatója a teljes fűtési szezonra vonatkozóan (az SCOP értéke egy meghatározott fűtési szezonra vonatkozik). A tényező kiszámításához az éves referencia fűtési igényt el kell osztani a fűtésre felhasznált éves áramfogyasztással.

 

Vissza