Kategóriák

Hírek

A klímakarbantartás fontosabb, mint gondolnánk!

2017-02-28

 

 

 

 

 

 

 

Egy klímaberendezés hosszú élettartamának és az Ön komfortérzetének titka nem csupán a megfelelő készülék kiválasztásában rejlik, rendkívül fontos a klímák karbantartása is.

Hogy miért fontos? Műszaki és egészségügyi okai is vannak.A nyári hőségben gyakran bekapcsolt klímaberendezések használata esetén nagy árat fizethetünk a hűvös áramlatokért, ha a berendezés tisztántartásáról nem gondoskodunk megfelelően. A légkondicionálók beltéri egységének belseje - a folyamatos páralecsapódás miatt - hűtési üzem közben nedves. Ez kedvez a betegségeket okozó baktériumok, vírusok, gombák és egyéb élősködők elszaporodásának, melyek a kellemetlen bűzön túl, komoly megbetegedéseket is okozhatnak. A készülékből kiáramló levegő akaratlanul is magával viszi ezeket a szennyeződéseket, port, polleneket és minden mást, ezzel akár súlyos betegségeket okozva használójának. Azoknak, akik rendszeresen szakemberrel tisztítatják klímájukat, nem kell félniük, de sokféle betegségek leselkednek azokra, akik ezt elhanyagolják.

Azonban a karbantartás nem csak egészségünk miatt fontos! A klímagyártók garanciális feltételként kötik ki az évenkénti minimum egy alkalmas, szakszerű és igazolt karbantartást.

Ennek oka, hogy a lerakódott szennyeződések, a vastag porréteg egyre inkább rontja a felület hőátadását és ezzel aranyosan csökken sajnos a készülék hűtő, vagy fűtő képessége. Csökkent hatásfok miatt egyre hosszabb ideig működik, egyre több áramot fogyaszt és elindul egy ördögi kör. A hosszabb működés alatt még több por kerül a szerkezetbe és egyszer csak eljutunk odáig, hogy a készülék már ki sem kapcsol, gyengévé válik és soha nem éri el a beállított hőmérséklet értékét. Ez csak idő kérdése, de biztosan meghibásodáshoz vezethet.


Ne kockáztasson! Olyan súlyos következményekkel járhat egy klímakarbantartás elmulasztása, melyet sem magunkkal, sem családtagjainkkal szemben sem vállalhatunk!

Végeztesse el Ön is a tavaszi karbantartást a Dél-Alföldi Klíma Kft.-vel és várja nyugodtan a nyári hőséget. Keressen bennünket bizalommal!

6725 Szeged, Textilgyári út 3
06 70 434 3879

Vissza