Kategóriák

Hírek

2016 és 2017 brutálisan meleg lehet!

2016-03-09

A 2015-ös nyár igencsak forróra sikerült, az országos tiszti főorvosnak ötször kellett elrendelnie hőségriasztást. Idén és jövőre azonban még ennél is brutálisabb lehet az időjárás…

A brit meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ez a két év lehet a legmelegebb, mióta csak mérik és rögzítik az időjárási adatokat. Mindezért az emberi tevékenység - üvegházhatású gázok kibocsátása - és egy átlagban ötévente előkerülő jelenség, az El Nino felelős.

A jelenleg is levő kialakulóban éghajlati jelenség neve az El Nino. Ciklikusan, néhány évenként jelentkezik és a keleti Csendes-óceán egyenlítői térségének felmelegedését jelenti. Hatására az egész bolygón megváltoznak a csapadék- és hőmérsékletviszonyok, világszerte megemeli a hőmérsékletet, a csapadékos területek aszálytól szenvedhetnek és özönvízszerű eső zúdulhat száraz vidékekre.

A jelenlegi előrejelzések szerint a mostani El Nino rég nem látott erősségű lehet, 1950 óta a legerősebb, így az átlagosnál jobban befolyásolhatja majd az időjárást.

A kutatók véleménye, hogy mindettől függetlenül a Föld felszínének melegedése folyamatosan folytatódni fog, mivel az óceánok vízhőmérséklete már elkezdett melegedni, a tengerszint emelkedik, a sarkköri jég pedig már olvad… Ezen folyamatok nem fejeződnek be maguktól és számításuk szerint folyamatosan gyorsítják majd a többi jelenség lezajlását is.

Mindezek tudatában érdemes már most beszerezned egy klímaberendezést, hogy aggodalom nélkül várhasd az idei nyarat!

Kínálatunk között számtalan klíma típus közül választhatsz, érdemes körbenézned weboldalunkon a www.delklima.hu-n és várunk sok szeretettel üzletünkben is Szegeden, a Textilgyári út 3. szám alatt!

Vissza